QUI SOM?

Estímul som professionals sanitaris de la logopèdia, psicologia, optometria, fisioteràpia i osteopatia que treballem aquestes especialitats en diferents àmbits; a l’hospitalari i sociosanitari públic i a l’activitat privada. Aquesta peculiaritat fa que siguem un equip que aportem coneixements amplis i experiència en equips multidisciplinaris. Orientades amb la mateixa finalitat, ens coordinem per abordar un conjunt d’alteracions de la salut i del benestar que necessiten, sovint, de l’ atenció integral. La nostra intenció és acompanyar a les persones de forma holística en el seu procés de recuperació i oferir un servei de qualitat.

Junts podem sumar i entre tots fer un món millor, som-hi!

XUS OCHOA

Logopeda
“L’única manera
de fer una gran tasca
és estimar el que fas”
Steve Jobs

La meva vocació sempre havia estat tractar amb les persones, ensenyar, ajudar… Els meus inicis em van portar a estudiar Filologia i durant els primers anys de la meva carrera professional em vaig dedicar a la docència. Allà va ser on vaig poder comprovar que molts alumnes tenien dificultats, malgrat ser molt intel·ligents, i jo no sabia com ajudar-los.

Se’m va presentar l’oportunitat d’estudiar Logopèdia, ja que em van donar una beca d’estudis, i la vaig aprofitar. Aleshores se’m va obrir un món que desconeixia, que combinava molts aspectes de l’àmbit sanitari, també del psicològic, amb el docent i de llenguatge, del qual jo ja provenia.

Durant un temps vaig compartir experiències dels dos sectors, però finalment em vaig decantar per seguir el camí de la Logopèdia, ja que em permet navegar per les dues vessants, entrant de ple en l’àmbit sanitari, però sense oblidar el costat pedagògic que tant m’agrada.

El món està en constant moviment. Les persones evolucionem…i la meva inquietud em porta a estar formada i informada al màxim per poder seguir ajudant i donar el millor servei. Per això, malgrat el temps passa, no he deixat mai d’estudiar.

Logopeda (Col·legiada 1.329). Filòloga llicenciada per la UB. Professora durant més d’una dècada, compaginava la docència amb la Logopèdia.

Màster en Trastorns d’Aprenentatge i Llenguatge per la UOC. Postgraduada en Neuropsicologia Clínica. Postgraduada en dificultats de lectoescriptura –Dislèxia-. Postgraduada en dificultats de lectoescriptura, Projecte Binding per la UB, de qui, Estímul n’és actualment Centre Col·laborador. Postgraduada en Rehabilitació de trastorns i patologies de la veu. A més, és especialista en dificultats deglutòries i Teràpia Miofuncional.

Va començar la seva tasca com a Logopeda Sanitària a l’Hospital de la Seu d’Urgell, i en fa 14 que s’encarrega del Servei de Logopèdia a la Fundació Hospital de Puigcerdà. També ha treballat com a Logopeda a l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

Va fundar el grup Estímul i col·labora, a més, amb el Centre de Pediatria del Berguedà.

>Actualment està cursant el Grau de Psicologia per la UOC.

NÚRIA MONTORO

Psicòloga
“Allò que negues
et sotmet,
Allò que acceptes
et transforma”
Carl Rogers

Des de sempre m’ha apassionat la ment humana i el seu comportament, així que arribat el moment, vaig tenir molt clar a què em volia dedicar. És difícil emfatitzar un aspecte en concret en un món tan complex com el de la psicologia , però personalment dono un a importància especial a l’autoconeixement, ja que per a mi és la clau per ajudar a les persones a desenvolupar tot el seu potencial i gestionar les nostres emocions.

Es per això i molt més que he fet de la psicologia no només la meva professió, sinó que també meva vocació personal la qual m’acompanya en el meu dia a dia i forma part de mi, però per damunt de tòtem fa sentir afortunada per poder ajudar i acompanyar a les persones en el seu camí

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 2008, amb especialització en Psicologia Clínica i de la Salut i acreditada com a Psicòloga Sanitaria pel Col·lègi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).

2011. Màster Internacional de Neurociències per la Universitat de Barcelona(UB).

Al 2013 Psicòloga al Hospital de Puigcerdà  a la Unitat de diagnòstic de demències i al Centre Sociosanitari, Hospital de dia i Residència de Puigcerdà, realitzant tasques de valoració neuropsicològica, rehabilitació neuropsicològica, estimulació cognitiva, valoracions psicoafectives, i realització de plans interdiciplinars.

Actualment exerceix com a Psicòloga en consulta privada i a Estímul, en colaboració amb serveis de Logopedia i Osteopatia.

RAQUEL GARCIA

Fisioterapeuta i osteòpata
"El moviment és vida”
Andrew Taylor Still

Nascuda a Sabadell i des de fa uns anys vivint a la Cerdanya. Gràcies a la meva família, ja des de ben petita, m’he sentit connectada amb la natura. Aquesta estima per la natura i la muntanya m’ha guiat en el meu camí personal i professional. Sabent  que  la natura aporta  salut, benestar i és necessària per l’ésser humà, em formo com a tècnic esportiu en el medi natural. Un temps després, moguda també per ajudar i acompanyar les persones en el seu procés de recuperació, faig els estudis universitaris en fisioteràpia i postgrau en osteopatia.

Sóc membre del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i amb formació contínua en matèria de la teràpia manual, l’exercici terapèutic i l’atenció integral.

M’agrada treballar en diferents àmbits assistencials perquè m’aporta coneixements amplis, experiencia en equips interdisciplinaris, un bon estímul per seguir evolucionant.

Ser al costat de les persones, acompanyar-les en el seu procés de recuperació, podent aportar benestar és la meva vocació.

Crec que la fisioteràpia i l’osteopatia juntes sumen, juntes permeten millorar i evolucionar el coneixement de l’ésser humà.

Junts i units podem sumar, entre tots podem crear un Món millor, endavant! : )

Diplomada en Fisioterapia (FUB Manresa, Universitat Autònoma de Barcelona)

Postgrau en Osteopatia Energética Informacional (Universitat Internacional de Catalunya,UIC)

Tècnic esportiu en el medi natural, TD1 (Escola Pia de Catalunya)

Curs de Tècniques de Neurodinàmica (Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya)

Curs de Vendatges Neuromusculars  (Fisioformació Barcelona)

Curs d’Instructor en Marxa Nordica (INWA)

Curs d’Activitat Física i Salut en el postpart (Fisiofitwoman)

Curs de Microgimnastica, consciència corporal  (Aula Universitària de Cerdanya, AUCER)<

Curs de Fibrolisis Instrumental, tractament muscular, miofascial, tendinós, lligamentós i articular (Fisiofocus)

Curs de Monogràfic d’Espatlla (Universitat de Manresa)

Curs de Drenatge Limfàtic (Universitat de Manresa)

Curs de McConnell genoll (Fisioformació Barcelona)

Curs d’Atenció a l’Usuari, Comunicació i Cohesió d’equips de treball (Creixem Formació)

Curs d’Atenció Centrada en la Persona gran, fràgil i amb patologia crònica complexa (Unió Consorci  Formació)

Curs de Mobilització de Pacients amb productes de suport (Fisiogestion)

… entre d’altres.

He treballat com a fisioterapeuta a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Puntualment participo en activitats docents com a formadora per a diferents col·lectius. Actualment, des de fa uns anys, exerceixo  a la Fundació Hospital de Puigcerdà cobrint servei també a l’Hospital de Cerdanya.

Alhora, col·laboro en consulta privada amb l’equip d’Estímul i al centre mèdic Cerdanya Salut.