QUI SOM?

Estímul som professionals sanitaris de la logopèdia, psicologia, optometria, fisioteràpia i osteopatia que treballem aquestes especialitats en diferents àmbits; a l’hospitalari i sociosanitari públic i a l’activitat privada. Aquesta peculiaritat fa que siguem un equip que aportem coneixements amplis i experiència en equips multidisciplinaris. Orientades amb la mateixa finalitat, ens coordinem per abordar un conjunt d’alteracions de la salut i del benestar que necessiten, sovint, de l’ atenció integral. La nostra intenció és acompanyar a les persones de forma holística en el seu procés de recuperació i oferir un servei de qualitat.

Junts podem sumar i entre tots fer un món millor, som-hi!

XUS OCHOA

Logopeda
“L’única manera de fer una gran tasca és estimar el que fas”
Steve Jobs

La meva vocació sempre havia estat tractar amb les persones, ensenyar, ajudar… Els meus inicis em van portar a estudiar Filologia i durant els primers anys de la meva carrera professional em vaig dedicar a la docència. Allà va ser on vaig poder comprovar que molts alumnes tenien dificultats, malgrat ser molt intel·ligents, i jo no sabia com ajudar-los.

Se’m va presentar l’oportunitat d’estudiar Logopèdia, ja que em van donar una beca d’estudis, i la vaig aprofitar. Aleshores se’m va obrir un món que desconeixia, que combinava molts aspectes de l’àmbit sanitari, també del psicològic, amb el docent i de llenguatge, del qual jo ja provenia.

Durant un temps vaig compartir experiències dels dos sectors, però finalment em vaig decantar per seguir el camí de la Logopèdia, ja que em permet navegar per les dues vessants, entrant de ple en l’àmbit sanitari, però sense oblidar el costat pedagògic que tant m’agrada.

El món està en constant moviment. Les persones evolucionem…i la meva inquietud em porta a estar formada i informada al màxim per poder seguir ajudant i donar el millor servei. Per això, malgrat el temps passa, no he deixat mai d’estudiar.

Logopeda (Col·legiada 1.329). Filòloga llicenciada per la UB. Professora durant més d’una dècada, compaginava la docència amb la Logopèdia.

Màster en Trastorns d’Aprenentatge i Llenguatge per la UOC. Postgraduada en Neuropsicologia Clínica. Postgraduada en dificultats de lectoescriptura –Dislèxia-. Postgraduada en dificultats de lectoescriptura, Projecte Binding per la UB, de qui, Estímul n’és actualment Centre Col·laborador. Postgraduada en Rehabilitació de trastorns i patologies de la veu. A més, és especialista en dificultats deglutòries i Teràpia Miofuncional.

Va començar la seva tasca com a Logopeda Sanitària a l’Hospital de la Seu d’Urgell, i en fa 14 que s’encarrega del Servei de Logopèdia a la Fundació Hospital de Puigcerdà. També ha treballat com a Logopeda a l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

Va fundar el grup Estímul i col·labora, a més, amb el Centre de Pediatria del Berguedà.

>Actualment està cursant el Grau de Psicologia per la UOC.

NÚRIA MONTORO

Psicòloga
“Allò que negues et sotmet, Allò que acceptes et transforma”
Carl Rogers

Des de sempre m’ha apassionat la ment humana i el seu comportament, així que arribat el moment, vaig tenir molt clar a què em volia dedicar. És difícil emfatitzar un aspecte en concret en un món tan complex com el de la psicologia , però personalment dono un a importància especial a l’autoconeixement, ja que per a mi és la clau per ajudar a les persones a desenvolupar tot el seu potencial i gestionar les nostres emocions.

Es per això i molt més que he fet de la psicologia no només la meva professió, sinó que també meva vocació personal la qual m’acompanya en el meu dia a dia i forma part de mi, però per damunt de tòtem fa sentir afortunada per poder ajudar i acompanyar a les persones en el seu camí

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del 2008, amb especialització en Psicologia Clínica i de la Salut i acreditada com a Psicòloga Sanitaria pel Col·lègi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC).

2011. Màster Internacional de Neurociències per la Universitat de Barcelona(UB).

Al 2013 Psicòloga al Hospital de Puigcerdà  a la Unitat de diagnòstic de demències i al Centre Sociosanitari, Hospital de dia i Residència de Puigcerdà, realitzant tasques de valoració neuropsicològica, rehabilitació neuropsicològica, estimulació cognitiva, valoracions psicoafectives, i realització de plans interdiciplinars.

Actualment exerceix com a Psicòloga en consulta privada i a Estímul, en colaboració amb serveis de Logopedia i Osteopatia.

RAQUEL GARCIA

Fisioterapeuta i osteòpata
"El moviment és vida”
Andrew Taylor Still

Nascuda a Sabadell i des de fa uns anys vivint a la Cerdanya. Gràcies a la meva família, ja des de ben petita, m’he sentit connectada amb la natura. Aquesta estima per la natura i la muntanya m’ha guiat en el meu camí personal i professional. Sabent  que  la natura aporta  salut, benestar i és necessària per l’ésser humà, em formo com a tècnic esportiu en el medi natural. Un temps després, moguda també per ajudar i acompanyar les persones en el seu procés de recuperació, faig els estudis universitaris en fisioteràpia i postgrau en osteopatia.

Sóc membre del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i amb formació contínua en matèria de la teràpia manual, l’exercici terapèutic i l’atenció integral.

M’agrada treballar en diferents àmbits assistencials perquè m’aporta coneixements amplis, experiencia en equips interdisciplinaris, un bon estímul per seguir evolucionant.

Ser al costat de les persones, acompanyar-les en el seu procés de recuperació, podent aportar benestar és la meva vocació.

Crec que la fisioteràpia i l’osteopatia juntes sumen, juntes permeten millorar i evolucionar el coneixement de l’ésser humà.

Junts i units podem sumar, entre tots podem crear un Món millor, endavant! : )

Diplomada en Fisioterapia (FUB Manresa, Universitat Autònoma de Barcelona)

Postgrau en Osteopatia Energética Informacional (Universitat Internacional de Catalunya,UIC)

Tècnic esportiu en el medi natural, TD1 (Escola Pia de Catalunya)

Curs de Tècniques de Neurodinàmica (Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya)

Curs de Vendatges Neuromusculars  (Fisioformació Barcelona)

Curs d’Instructor en Marxa Nordica (INWA)

Curs d’Activitat Física i Salut en el postpart (Fisiofitwoman)

Curs de Microgimnastica, consciència corporal  (Aula Universitària de Cerdanya, AUCER)<

Curs de Fibrolisis Instrumental, tractament muscular, miofascial, tendinós, lligamentós i articular (Fisiofocus)

Curs de Monogràfic d’Espatlla (Universitat de Manresa)

Curs de Drenatge Limfàtic (Universitat de Manresa)

Curs de McConnell genoll (Fisioformació Barcelona)

Curs d’Atenció a l’Usuari, Comunicació i Cohesió d’equips de treball (Creixem Formació)

Curs d’Atenció Centrada en la Persona gran, fràgil i amb patologia crònica complexa (Unió Consorci  Formació)

Curs de Mobilització de Pacients amb productes de suport (Fisiogestion)

… entre d’altres.

He treballat com a fisioterapeuta a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Puntualment participo en activitats docents com a formadora per a diferents col·lectius. Actualment, des de fa uns anys, exerceixo  a la Fundació Hospital de Puigcerdà cobrint servei també a l’Hospital de Cerdanya.

Alhora, col·laboro en consulta privada amb l’equip d’Estímul i al centre mèdic Cerdanya Salut.

JOAN BRAGULAT

Dietista-Nutricionista
“Per assegurar una bona salut: menja lleuger, respira profundament, viu moderadament, conrea l'alegria i mantingues interès per la vida”
Autor desconegut

Nascut a Barcelona però amb arrels Bellverenques, sempre em van interessar els temes sobre alimentació i com guarir les persones amb la mateixa. Després de realitzar un canvi d’orientació professional vaig decidir fer els estudis de Nutrició Humana i Dietètica. Tenia clar que em volia dedicar a la nutrició clínica i ajudar la gent a alimentar-se i nodrir-se millor, a fi i efecte d’aconseguir el màxim benestar. He treballat en l’àmbit hospitalari amb infants, en el sociosanitari amb gent gran i en serveis de restauració col·lectiva revisant menús escolars.

Ara retorno a la Cerdanya per a un nou projecte de vida familiar i professional.

Grau de Nutrició Humana i Dietètica (Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna – Universitat Ramon Llull).

Posgrado en Nutrición y Dietética Aplicada a la Actividad Física y Deporte (Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya).

I Curso Nutricionistas – Alimentación en Enfermo Renal (Servei de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Infantil, Hospital Sant Sant Joan de Déu).

Curso de Actualización en Alergia e Inmunología Clínica, Aula Pediatria (Hospital Sant Joan de Déu – UB).

V Jornada de Avances en Gastroenterología, Hepatología y Nutrición Pediátrica (Aula Pediatría – Hospital Sant Joan de Déu – UB).

Curso de Seguridad Alimentaria en Productos para Lactantes (Biotecnal Tecnobromatologia Industrial – Hospital Sant Joan de Déu – UB).

Curso de Avances en Alergia e Inmunología Clínica Pediátrica (Aula Pediatría -Hospital Sant Joan de Déu – UB).

Curs Eines de Coaching (Fet Recursos, S.L. – PIMEC).

Curso Soporte nutricional en el paciente con càncer (Institut Català d’Onocolgia – e·oncología).

He treballat fins a l’any 2016 al Servei de Dietètica de l’Hospital Sant Joan de Déu, tenint cura de l’alimentació dels infants ingressats a l’hospital. Posteriorment em vaig incorporar a ISS Facility Services donant serveis de Nutrició a l’Hospital Sant Bernabé (Berga) i a l’empresa Mediamarkt compaginant-ho amb l’atenció de pacients en consulta clínica al Centre Mèdic Vilanova i a l’Espai Salut a Cubelles.

Ara m’incorporo al Centre Estímul on oferiré els Serveis de Dietètica i Nutrició, i on treballaré conjuntament cooperant amb les diferents especialitats que s’imparteixen, a fi de crear un equip multidisciplinari de salut.

MARTA FERNÀNDEZ

Logopeda

Vaig néixer a Sabadell, però ben aviat vaig veure que la ciutat no està feta per mi. I és per això que després d’estudiar i treballar uns anys al Vallès he vingut a la Cerdanya. Aquí puc gaudir d’un entorn natural i de muntanya i practicar les activitats que més m’agraden.
Vaig estudiar logopèdia i poc a poc vaig prendre consciència de com d’ampli pot arribar a ser el seu camp d’actuació. Acostumada a treballar al món del lleure, al principi semblava que em decantava per una vessant més educativa; m’ho passo molt bé treballant amb infants. Però a mesura que vaig anar entrant en contacte amb l’àmbit sanitari, aquest va captar el meu interès. Vaig estar uns anys treballant a un centre de rehabilitació i va ser llavors quan vaig decidir fer el Màster en Disfàgies Orofaríngies a l’Hospital de Sant Pau.
Amb la motxilla una mica més plena i amb ganes de seguir aprenent, m’uneixo a l’equip d’Estímul per continuar amb aquesta professió a la Cerdanya.
M’agrada el tracte amb les persones de totes les edats, gaudeixo del treball en equip, crec en la riquesa de la diversitat d’opinions i en l’aprenentatge que se’n treu. Afortunadament, la logopèdia compleix tots aquests requisits alhora que intervé en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Grau en Logopèdia Universitat Autònoma de Barcelona – 2015-2019

Màster en Disfàgies Orofaríngies ecnpl – Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – 2021-2022 TMF: El uso de la PEG en relación con la CVF y disfagia en pacientes con ELA

2018 Curs “Actualizaciones y nuevas tendencias en terapia miofuncional orofacial” a càrrec de Nidia Zambrana organitzat per l’AELFA-IF FORMACIÓN

Grau Professional de Música (flauta travessera) Conservatori de Música de Sabadell – 2009-2015

He treballat al Centre de Rehabilitació del Vallès atenent a infants i adults a nivell ambulatòri i domiciliàri . També he format part d’un programa dirigit a infants en risc d’exclusió social amb dificultats de parla i llenguatge en diverses escoles de Sabadell. I he exercit de logopeda en un centre privat.

Actualment, treballo com a logopeda amb l’equip del Centre Estímul.